Vem tar backup på er data i Office 365?

Det är inte ovanligt att användarna av Office 365 gör antagandet att det är fri tillgång till backup av all data och tjänster.
-Dokumenten, konversationerna och aktivitetsplaneringen sparas ju ändå i molnet, är en vanlig tanke. Riktigt så enkelt är det inte.

Det finns många funktioner och tjänster att aktivera och dra nytta av för användare av Office 365-abonnemanget. Microsoft ansvarar för att all din data skall vara tillgängliga men återställningsmöjligheterna är begränsade till de standardalternativ som finns att tillgå i respektive tjänst. SharePoint och Outlook har sina papperskorgar med bristfällig återställningsmöjlighet, medans långtidslagrade backuper är inget som riktigt ingår i Office 365.

Samtidigt är anledningarna till varför man borde ha en genomarbetad backup-strategi många:
Som exempel kan virus och andra former av incidenter rensa sharepoint-ytor och mail-lådor samt radera Teams-filer och to-dos. Andra exempel innefattar medarbetare som efter att ha raderat filer återigen vill ha tillgång till dem. 

Med Amanzias backuplösning får ni ett säkert skydd av er data och möjligheten att återställa allt från enstaka filer eller mejl, till hela Teams (inklusive konversationer), plannertavlor eller lagringsplatser. På så vis kan ni undvika ovälkomna konsekvenser om data går förlorade. 

 

Med marknadens mest omfattande Microsoft 365-täckning säkerställer vår säkerhetskopiering att din data är säkrad, lätt att hitta och tillgänglig – precis när du behöver den.

Vår marknadsledande täckning inkluderar:

Exchange Online

Outlook Mail

Kontakter

Uppgifter

Kalender

Arkiv på plats

Offentliga mappar inklusive undermappar

Användarbehörigheter

Se mer här  

OneDrive

Alla dokument

Formmallar

Stilbibliotek

Förbättrad versionering

Intelligent Integrated Azure AD Groups Selection

Automatiserat val av OneDrive (baserat på Exchange-val)

Intelligent urval av SharePoint-webbplatser och -team

Se mer här 

Grupper & Teams  

Samtal

Kalender

Planerare

Filer

Kanaler

Wiki-sidor

Team Channel Inlägg och svar

Filer i offentliga och privata kanaler

Kanalflikar

SharePoint

Se mer här

SharePoint  

Webbplatssamlingar

Listor

Dokumentbibliotek

Webbplatsinnehållstyper

Webbplatskolumner

Behörigheter

Anpassning

Sidor

Underwebbplatser

Se mer här

Bred erfarenhet av säkerhet och backuplösningar

 

På Amanzia har vi lång och bred erfarenhet av säkerhet och backuplösningar och hur de på bästa sätt ska nyttjas inom organisationer och verksamheter för att säkra data. Vi hjälper våra kunder med kundanpassade, säkra och kostnadseffektiva lösningar som förenklar och skapar en trygghet i att veta att all relevant information och data är säkrad. 

Amanzia samarbetar med Keepit backuptjänst som kompletterar den inbyggda arkiveringsfunktion som finns i Office 365 för att säkra all data för Exchange, Teams, SharePoint och OneDrive. Vi hjälper till att komplettera de tjänster som Microsoft inte täcker och backuperna kan sparas hur länge som helst – utan extra kostnad!

Läs mer om Keepit här

Nyfiken på hur Amanzia jobbar med att stärka våra kunders säkerhet?

Läs mer här

Ställ en fråga till oss:

Kontakta oss direkt

Mikael Lundgren – Cloud Solution Architect

08-20 91 98

mikael.lundgren@amanzia.se