Kör fler organisationer i Microsoft Teams

– Utan att behöva logga ut när du växlar emellan

Microsoft Teams är utvecklat för samarbete och struktur.
Allt från kommunikation och planläggning till uppgiftshantering och olika former av strukturerad information hanteras med fördel i denna flexibla plattform.

Plattformen Microsoft Teams har öppnat upp stora möjligheter till effektivt samarbete, framför allt inom den enskilda organisationen. Att växla från en Teams-organisation till en annan förutsätter att du loggar ut från den första och loggar in i den andra. Detta kan innebära tidsförluster men även påfrestning på koncentration och risk till förlorat arbete och bör i möjligaste mån undvikas för att öka effektiviteten i verksamheten.

Amanzias egen Alexander Jakobsson berättar hur du enkelt kan navigera i två olika organisationers Microsoft Teams samtidigt för att uppnå ett så produktivt arbetssätt som möjligt.


Alexander Jakobsson

Alexander är en uppskattad konsult hos våra kunder och jobbar vanligtvis som med utvecklare. Med ett öra mot marken och ett intresse för Microsoft har han koll på snabba lösningar till problem som uppstår i det vardagliga arbetet.

Nedan tipsar han om hur man enkelt kan navigera i två Teams-organisationer samtidigt och därmed göra arbetssättet mer produktivt och effektivt.

Kör fler organisationer i Microsoft Teams

Microsofts nyhet Shared Channels kommer under året

Microsoft kommer under året 2022 att släppa en ny funktion till Teams som kallas för Shared Channels (Delade Kanaler). Denna tjänst kommer att tillåta användare att vara inloggade som gäster och ta del av innehåll från andra organisationer utan att behöva logga ut från sin egen organisation. Funktionen är efterlängtad och är planerad att släppas under året.

Tills dess att Shared Channels släpps finns det en annan strategi för att kunna ha flera instanser av Microsoft Teams igång samtidigt utan att behöva logga ut från din organisation. Nedan beskriver jag hur du kan gå tillväga för att möjliggöra detta:

Teams på webben

För att hantera Teams i olika organisationer simultant handlar det om att utnyttja Teams som både skrivbordsapp och webbklient. Genom att öppna Teams i webbläsaren är det alltså möjligt att hantera fler instanser utan att behöva logga ut från en aktiv Teams-session för en specifik organisation.

Nedan visar jag hur du går tillväga för att göra detta, men även hur du skapar en genväg till Teamet  i vald webbklient.

Öppna ett fönster i valfri webbläsare och logga in på webbklienten för Teams med ditt användarkonto. I exemplet kommer jag använda webbläsaren Chrome.
Väl inloggad i det nya Teamet på webben är du redo att arbeta som om det vore den normala skrivbordsapplikationen.
*Notera att du inte har loggats ut från Teamet du var inloggad på i skrivbordsapplikationen utan kan fortsätta arbete som vanligt där.

Skapa genväg

För att öka effektiviteten är det bra att sätta upp en genväg för Teams i webbläsaren. På så vis är Teams endast ett klick ifrån att öppnas, precis som i skrivbordsappen.
Så här gör du i Chrome:

  • Gå till fliken du är inloggad i på Teams
  • Klicka på de tre prickarna i högra hörnet av Chrome för att öppna menyn
  • Klicka på ‘Fler verktyg’
  • Klicka på ‘Skapa genväg’
  • Ett fönster öppnas upp där du sedan kan namnge din genväg
  • Klicka i ‘Öppna som fönster’
  • Klicka sedan på ‘Skapa’ för att skapa din genväg

Ett nytt fönster med din nya Teams-instans kommer att öppnas. En genväg har även sparats på ditt skrivbord, och du kan klicka på denna för att när som helst öppna upp din sparade Teams-instans.

Nu kan du ta del av innehåll från flera olika organisationer, utan att behöva krångla med att logga in och ut när du växlar mellan dem.

Genom dessa steg kan du alltså ha fler Microsoft Teams-instanser öppna på en och samma gång. På så vis möjliggör du enkel navigering i olika organisationers Teams för att uppnå ett så produktivt arbetssätt som möjligt.

Nyfiken på hur vi jobbar med att hjälpa organisationer med digital effektivisering?

Läs mer här

Ställ en fråga till oss:

Kontakta oss direkt

Kristofer Dahlström – Marketing Cloud Specialist

+4670 605 20 65

kristofer.dahlstrom@amanzia.se