Från praktik till anställning


Läs merKontakta oss

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING

Välkomna till Amanzia

Amanzia erbjuder praktik till studenter på högskolor och eftergymnasiala utbildningar som motsvarar våra arbetsområden. Våra erbjudanden baseras huvudsakligen på Microsofts molntjänster vilka ofta matchar skolornas egna program. 

Vårt mål är att erbjuda en miljö som tar hand om och ger trygghet samtidigt som vi ställer krav och utmanar praktikanten. Vår erfarenhet är att detta i slutändan ger bäst resultat för den individuella utvecklingen. En praktikperiod på Amanzia innebär därför en höjd kompetensnivå för eleven och oftast en första erfarenhet som konsult, vilket förhoppningsvis leder till en anställning vid praktikens slut.

Sedan starten av året har vi haft tre praktikanter som efter praktikperioden blivit anställda på Amanzia, Malin. Ahmed och Joel.

Malin Roos

Malin kom till Amanzia som Nackademistudent med inriktning utveckling. Efter ett trevligt möte på Nackademins branschdagar hade hon siktet inställt på en praktik på Amanzia och intresset var definitivt ömsesidigt.

Så här säger hon om sin resa och hur det är att vara kvinnlig utvecklare i en mansdominerad bransch.

Vad har varit bäst med resan från praktik till anställning?

Framför allt: alla människor här. Jag har fått hjälp och stöd från alla håll och känslan är att mina kollegor tycker det är genuint roligt att få dela med sig av kunskapen inom sina expertområden. Jag är också väldigt tacksam över att mina egna intressen och förmågor inom utveckling (som databas- och API-utveckling) har beaktats och format mina uppgifter under praktiken och nu även mitt arbete framöver.

Hur känns det att vara med på ett snabbt växande konsultbolag?

Det känns väldigt spännande att få bli en del av något som fortfarande är relativt formbart och kunna bidra till företagets utveckling. Att arbeta som konsult är en helt ny erfarenhet för mig, men jag är övertygad om att jag snabbt växer in i den rollen.

– Kärnan i företaget består av människor som har stor erfarenhet och som har jobbat tillsammans tidigare, i olika sammanhang. Det ger avtryck i hur stabilt företaget känns, trots sin unga ålder, säger Malin

Hur ser du på din roll som förebild för andra kvinnor som är intresserade av att jobba som utvecklare?

Det är en underlig tanke att se mig själv som någon slags förebild när jag är en nykomling själv, men om jag på något sätt kan vara en inspiration för tjejer som står på tröskeln till att ta klivet ut i branschen så tycker jag det är fantastiskt hedrande. Jag tror det finns många missuppfattningar om vad en utvecklare är för slags person; smart, nördig, kan all kod utantill osv. Det är en bild som inte stämmer. De som tycker om kreativ problemlösning, vill ha oändliga möjligheter att utvecklas och som är duktig på att googla tror jag passar väldigt bra för det här yrket. Det kommer tyvärr alltid finnas dåliga arbetsplatser, i alla branscher, men att komma in som kvinna eller ickebinär i en bransch som skriker efter kompetenta personer kommer ge dig övertaget vid valet av arbetsgivare.

Ahmed Rossi

Ahmed kom till Amanzia från Nackademin med inriktning Test & Kvalitetssäkring. Med atletisk bakgrund som boxare där han håller titeln Svensk Mästare var han redo att ta sig an utmaningen som testare hos Amanzia.  Med sin enorma vinnarskalle och strikta disciplin har det varit en naturlig övergång från praktik till anställd för både honom själv och för resten av Amanzia. Läs mer om Ahmed här.

För Ahmed var processen för onboardingen en av de bästa delarna från praktiken hos Amanzia. Han kände att han snabbt kom in i arbetssättet och upplevde att handledning och stöd alltid fanns nära till hands, men att praktiken även innebar en hel del självständigt arbete.

– Redan som praktikant så kände jag mig som en del av företaget och har fått bra kontakt med alla anställda. Företaget växer snabbt och känslan är att Amanzia har fokus på stark sammanhållning och personlig utveckling, säger Ahmed Rossi

Joel Granberg

Även Joel kommer från Nackademin inom Test & Kvalitetssäkring. Han älskar att utmana sig själv och utforska sina gränser där han gärna tar sig ut på spännande och utmanande äventyr. Joel mår bäst när han får röra på kroppen oavsett om det handlar om att åka skidor eller köra ett hårt pass i kampsports-dojon. Två av hans största bedrifter innefattar en vulkanbestigning i Peru och ett skandinaviskt guld i Brasiliansk Jiu-Jitsu från 2016. Läs mer om Joel här.

Joel har sedan starten av sin praktik känt entusiasm över att vara med på ett snabbt växande konsultbolag. Att stundom få känna sig utmanad har bara varit roligt och spännande för Joel.

För mig har det varit en trygg resa. Amanzia har tagit väl hand om oss och verkligen sett till att vi lärt oss det vi behöver. Sedan tycker jag att det är ett väldigt trevligt gäng, säger Joel Granberg

Är du också intresserad av en karriär på Amanzia?
© Copyright - Amanzia 2024