STEFAN SCHERLING

SENIOR LÖSNINGSARKITEKT

Läs merKontakta oss

Amanzia välkomnar vårt nya blötdjur Stefan Scherling i rollen som senior lösningsarkitekt.

Stefan är en erfaren lösningsarkitekt i allt från arkitektur till utveckling och integration på enterprisenivå. Han har spenderat de senaste åren som huvudarkitekt på svenska och internationella bolag där han ansvarat för att designa och utveckla olika lösningar och system. Stefan rör sig hemtamt i Microsofts ekosystem som de senaste åren har handlat mer och mer om molntjänster och Azure.  

Stefan lever en stor del av sitt övriga liv på och under vattnet. Från början är Stefan en tävlingssimmare och kan stoltsera med hela 7 SM-medaljer i bröstsim som han tog under sin aktiva karriär. Efter ett uppehåll på 15 år fortsatte Stefan att tävla på elitnivå i simning och har vunnit flera medaljer på Masters-VM, simningens egna internationella veteranmästerskap. 

När Stefan känner behov av att ladda batterierna gör han det gärna under vattenytan iklädd våtdräkt och syrgastuber. Som äventyrlig dykare har Stefan sett mängder av exotiska platser. Numera rör han sig längs Sveriges kuster eller söderut i i Medelhavet där Greklands vatten ligger närmast om hjärtat.  

Det var också genom dykning som vi kom i kontakt med Stefan. Amanzia sponsrar den fina organisationen Rena Mälaren som med hjälp av frivilliga rensar Sveriges vatten på allehanda skräp som folk slänger i och som förstör vårt vatten. När Amanzia var på plats och hjälpte Rena Mälarens dykare att plocka upp skräp var Stefan en av dykarna och därigenom uppstod direkt en positiv energi mellan oss. Vi är mycket stolta att Stefan numera är en Amanzian. 

– På Amaniza tar jag ett gigantiskt kliv ut ur min comfort-zone och börjar jobba som konsult för första gången. Det ska bli spännande för mig att lära mig nya tekniker och branscher och jag hoppas kunna bidra och dela med mig av lärdomar och erfarenheter från alla år i branschen, säger Stefan. 

Sin start inom IT kom 1980 när Stefans pappa släpade hem en Luxor ABC800 från Televerket. Pappa förstod sig aldrig på tekniken men Stefan själv satt klistrad och programmerade vilket födde det stora IT-intresset. Efter Luxorn blev det en ZX Spectrum och senare assemblerprogrammering på Commodore Amiga. Stefan hann med att skapa egna operativsystem och bidrog till småspel innan han som första jobb hamnade på ett försäkringsbolag där han blev kvar i 14 år. 

– Amanzias hjärtefråga är vatten och vår verksamhet kretsar kring Microsofts molntjänster, en fantastisk match med Stefans intressen och färdigheter. Dessutom besitter Stefan en stor portion ödmjukhet med en skön distans till sig själv och omvärlden. Det är helt enkelt en fullträff att Stefan börjar hos oss!  Mikael Lundgren, VD Amanzia.

 

 

Varm välkommen säger vi till Stefan som börjar i mars. 

Är du också intresserad av en karriär på Amanzia?
© Copyright - Amanzia 2024