Acceptanstest

Test- & Kvalitetssäkring

Läs merKontakta oss

ACCEPTANSTEST

En etablerad process för acceptanstest och tillhörande rutin för utförande ser till att leveransen håller så hög kvalitet som möjligt. Med acceptanstest från Amanzia tar ni ett grepp om slutskedet i er teststrategi med kvalitetssäkring som ger tydlig affärsnytta.

GODKÄNN LEVERANSEN

En väl fungerande process för acceptanstest är en viktig del av leveransen. Funktionalitet och kvalitet testas minutiöst för att undvika rollback leveransjusteringar och på så vis spara pengar för verksamheten. Väl utförda acceptanstest ser även till leveransens funktionalitet är intuativ och att användarna snabbt kommer igång.

Tyvärr är det inte alla verksamheter som har full testkvalité i utvecklingsprocessen, vilket leder till oönskade resultat. Läs mer om hur Amanzias strategi för acceptanstest kan förbättra och etablera en process som gynnar hela organisationen.

Varför acceptanstest?

  • Många buggar i produktion

  • Lidande användarvänlighet

  • Försenad produktionssättning

  • Dyra ändringar efter produktionssättning

Vad ingår?

Uppsättning av högkvalitativ acceptanstestning som styrs och utförs av  ISTQB-certifierade testare. Genomförandet görs med respekt för kundens målbild och framtidsvision. Här ses allt över från initial kravställning till slutgiltigt funktiontest.

I samband med uppsättning av acceptansprocessen erbjuds även utbildning.
Fokus ligger på att alla inblandade i acceptanstestresan delar förståelse för testmetoden och funktionens syfte och på så sätt höja värdet för leveransen i sig.

Vi är med och ser till att kunden får en skriftlig rekommendation på förbättringar att ge till utvecklarteamet innan leveransen sätts i produktion. På så vis minskar kundens risk för dyra funktionsändringar efter att systemet har börjat användas. Med andra ord är en strategi för minutiös acceptanstest en väldigt viktig del i både produktivitet och kostnadseffektivitet.

Hör av dig till oss för ett kostnadsfritt möte

Nå oss direkt

Nicklas Arnesson, Testledare

+4670 497 42 33

nicklas.arnesson@amanzia.se